Leermateriaal 3: Nearpod

Wat is het?

Nearpod is een tool voor docenten die al een tijdje bestaat, maar toch is Nearpod nog aardig onbekend. Het onderwijs ontwikkeld zich steeds meer ICT-gericht en daarvoor zijn verschillende tools gemaakt waaronder dus Nearpod. Nearpod is eigenlijk een platform waarin je alles neer kunt zetten, van PowerPoint presentaties tot interactieve opdrachten.

nearpod

Wat kan ik ermee?

Nearpod kun je op verschillende manieren inzetten tijdens je les. Of het nou een klassikale les is of een presentatie, Nearpod kan het allemaal. Ook is het combineren van uitleg en interactie heel goed mogelijk met dit programma. Door de verscheidenheid aan opdrachten die bij het programma inbegrepen zit, kun je de leerlingen van alles laten doen. Hierbij kun je denken aan polls, open en gesloten vragen, fill in the blanks, tekeningen maken etc. Ook kun je filmpjes toevoegen of 3D animaties om je les nog net iets leuker en interessanter te maken (Nearpod, 2018).

Hoe moet ik het gebruiken?

Een les met gebruik van Nearpod ziet er wel iets anders uit dan een gewone les. Jij als docent start de Nearpod op en de leerlingen kunnen daarop inloggen met hun device. Ook kun je de Nearpod op het bord laten zien zodat de resultaten voor de leerlingen gelijk zichtbaar zijn. Jij, als docent, bestuurt de Nearpod. Als jij een slide verder gaat, gebeurt dit bij de leerlingen ook en doordat de leerlingen namen hebben ingevuld bij het inloggen, kun je ongewenst gedrag gelijk zien en kun je hier op ingaan.

Wat kunnen de leerlingen er mee?

Met deze ICT-tool worden de lessen voor de leerlingen een stuk leuker. Er is interactie en er kan zelfs een competitief onderdeel worden toegevoegd. De leerlingen worden met dit programma echt getest op kun kennis en oplettendheid.

Voor een voorbeeld van een koppeling tussen Nearpod en een opdracht, kunt u terecht bij voorbeeldopdracht.

Bronvermelding:
Nearpod. (2018). How it works. Opgeroepen van Nearpod: https://nearpod.com/how-it-works

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close