Leermateriaal 2: Padlet

Wat is het?

Padlet is een online prikbord waarop je samen met je leerlingen kan werken (Wessel Peeters, 2016). Je kunt van alles op het prikbord plakken: tekst, documenten, foto’s of links. Zowel de docent als de leerlingen kunnen toegang krijgen tot de padlet en je kunt het prikbord op het digibord laten zien.

padlet

Wat kan ik ermee?

Padlet is geschikt voor het voor het verzamelen en ordenen van informatie. De docent kan een uitnodiging sturen naar de leerlingen zodat iedereen mee kan werken aan de padlet. Je kan in de klas met de padlet werken maar je kan er ook voor kiezen om de leerlingen er thuis mee te laten werken. De opties met opdrachten die je kan geven met een padlet zijn eindeloos.

Hoe moet ik het gebruiken?

De docent moet een account aanmaken om met padlet te kunnen werken, dit kan op http://www.padlet.com. Om samen met de klas te kunnen werken moet de docent de padlet delen met de leerlingen, bijvoorbeeld door ze een linkje te sturen.
Als je padlet klaar is kun je deze op de site zetten, je kan zelfs een QR-code maken waardoor de padlet makkelijk te bekijken is vanaf een smartphone.

Wat kunnen de leerlingen ermee?

De leerlingen kunnen allemaal gezamenlijk aan de padlet werken. Elke leerling kan zijn steentje bijdragen aan de padlet en kan zijn werk ook op elk moment bekijken. De studenten kunnen in een padlet hun creativiteit kwijt en een mooi product neerzetten.

Voor een voorbeelduitwerking van dit leermateriaal in de praktijk, hebben wij een lesplan voorbeeld. Voor een voorbeeld van een koppeling tussen padlet en een opdracht, kunt u terecht bij voorbeeldopdracht.

Bronvermelding:
-Wessel Peeters. (4 januari 2016). Padlet: een digitaal prikbord. Geraadpleegd van  https://www.vernieuwenderwijs.nl/padlet-een-digitaal-prikbord/ 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close