Voorstelronde

Wij zijn een groepje van de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. Deze website is ontworpen om u, als lezer, een kijkje te geven in onze uitwerkingen van de opdracht van onderwijskunde. Wij hebben ervoor gekozen om onze lessenserie te baseren op een aantal verschillende huidaandoeningen. Deze lessenserie is aangeboden op vmbo niveau.

Hieronder zullen wij ons individueel eventjes kort voorstellen.

Annelot Westenberg: Mijn naam is Annelot Westenberg en ik ben 21 jaar oud. Voordat ik aan de lerarenopleiding gezondheidszorg en welzijn ben begonnen, heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond aan een MBO school is het mooie oosten van het land. Vanaf kinds af aan heb ik eigenlijk de droom gehad om leerkracht te worden. Het vak wist ik nog niet zeker maar ik ben erachter gekomen dat dit de juiste beslissing was. Doordat ik een erg praktijkgericht persoon ben en het liefst met mijn handen werk, past dit vak precies bij mij.

Zo zie ik mijzelf ook als een docent die veel praktisch bezig is. Ik vind interactie een van de belangrijkste punten van mijn les en probeer ook altijd een laagdrempelige sfeer te creëren. Ik vind goed contact met je studenten een vereiste van een goede docent en ik probeer hier binnen mijn stages ook erg veel mee te doen. Je bent tenslotte meer dan alleen de docent. Je moet ook een plek zijn waarbij studenten bij je kunnen en durven komen als er iets is of als er vragen zijn.

Ik heb op verschillende plekken stage gelopen en ik ben er vorig jaar achter gekomen dat mijn voorkeur bij het MBO ligt. Ik vind de lessen die ik daar kan geven en de leeftijd van de studenten erg leuk. Ik zie er erg naar uit om in de toekomst les te mogen geven op een mooie en bij mij passende MBO school.

Kim Boonstra: Mijn naam is Kim Boonstra en woon in Gorredijk. Voordat ik aan de docenten-opelding ben begonnen, heb ik de opleiding tot allround-schoonheidsspecialiste afgerond. Mijn vooropleiding sluit op veel vakken aan op deze docentenopleiding, waardoor ik vaak aansluiting vind met de vakken. Ik vind mezelf een gemotiveerde student, die het niet erg vind om hard te werken.

Als docent vind ik het belangrijk, dat je de leerlingen een gestructureerde leeromgeving aanbiedt, waarin zij zich veilig voelen. Daarnaast vind ik het van belang dat je de leerlingen ziet staan en dat je rekening houdt met de diversiteit van de leerlingen. Door verschillende werkvormen te gebruiken in je lessen, kan je inspelen op de verschillen onder de leerlingen.

Ik heb stage gelopen op een vmbo-school en een mbo-school. Ik vind de vmbo-leerlingen erg enthousiast over verschillende onderwerpen en ik vind het hierbij interessant om de leerlingen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkelingen. Bij het mbo vind ik het vooral een uitdaging om ze te helpen met de ontwikkeling tot een beroepsbeoefenaar.

Manuela Sleking: Mijn naam is Manuela Sleking en ik ben negentien jaar oud. Voor de lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn heb ik havo gedaan, wat ervoor zorgt dat ik nu een van de jongste studenten ben in onze klas. Desalniettemin zie ik mijzelf als een gemotiveerde en hardwerkende student die de opleiding met vooral veel plezier doorloopt. Grotendeels van de opleiding Gezondheidszorg en Welzijn vind ik heel interessant, al zit er ook wel eens een vak tussen wat minder goed binnen mijn interesses valt. Ik zou onze opleiding vooral aanbevelen aan anderen door de communicatie met de vakdocenten. Ik merkte al snel dat het voor mij erg van belang is dat je niet wordt gezien als een nummertje, en dat vakdocenten weten wie je bent.

Ik zie mijzelf vooral als een docent die zowel pedagogisch als organisatorisch erg sterk is. Ik vind het dan ook heel belangrijk om leerlingen een stabiele basis te geven, zodat zij weten wat zij van mij kunnen verwachten. Ik heb stage gelopen op zowel het mbo als het vmbo, en was er al vrij snel achter dat ik veel liever voor een vmbo-klas sta. Deze doelgroep spreekt mij meer aan en ik vind het zelf heel plezierig om leerlingen niet alleen te helpen bij het vak G&W, maar ook in hun persoonlijke ontwikkeling en opvoeding.

Mirjam Schoeber: Mijn naam is Mirjam Schoeber en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit Oldebroek en heb voor mijn huidige opleiding de havo gedaan. Voordat ik was begonnen met de lerarenopleiding G&W heb ik nog getwijfeld om biologie te gaan doen. Uiteindelijk heb ik toch gekozen om de lerarenopleiding G&W te gaan doen en ik zie dit als een hele goede keuze. Tijdens de opleiding ben ik echt in dit vakgebied gegroeid en heb ik er steeds meer ambitie voor gekregen. De zorg trekt mij enorm en voornamelijk het lesgeven in de zorg, dit is mij tijdens de opleiding steeds meer duidelijk geworden.

Als docent zie ik mijzelf als een echte Mbo-docent. Het Mbo trekt mij veel meer dan het vmbo en ik voel mij hier ook helemaal thuis, voornamelijke op de opleiding die met de zorg te maken hebben. De doelgroep van het Mbo spreekt mij aan door de leeftijd en door het feit dat je echte professionals voor in de zorg opleidt. Ik ben zelf voornamelijk didactisch sterk en deze kwaliteit kan ik heel goed inzetten op het Mbo. Ik vind het een geweldige uitdaging om moeilijke stof zo te kunnen uitleggen dat het begrijpbaar wordt voor studenten.

Rana Horo: Ik ben Rana Horo en ik woon in Deventer. Voordat ik aan de docentenopleidingen ben begonnen, heb ik een mbo-opleiding afgrond. Dit is de opleiding tot biomedisch analist. Het is een andere branche dan de docentenopleiding maar toch sluit het goed aan. Ik heb veel medische vakken en chemie gehad, waardoor ik deze vakken op de docentenopleiding minder moeilijk vond. Dit komt ook omdat ik de vakken interessant vind. Ik ben iemand dit handwerkt, sociaal is en een doorzetter.

Deze eigenschappen passen goed bij de opleiding docent gezondheidszorg en welzijn. Ik merkte tijdens mijn stages dat ik het lesgeven leuk vind maar ook het begeleiden van studenten spreekt mij aan. Ik heb twee stages afgrond bij een vmbo-school (basis- kaderberoepsgerichte leerweg). Dit is mij goed bevallen omdat ik de doelgroep interessant vond. Het is een uitdaging om deze leerlingen te motiveren voor het vak verzorging. Daarnaast ligt de nadruk vooral op het pedagogische vlak. Op dit moment loop ik stage op een mbo-school. Deze doelgroep spreekt mij meer aan vanwege de leeftijd en omdat ze in een andere fase zitten in hun schoolcarrière. Als coach vind ik het leuk om de studenten ook te begeleiden in hun ontwikkeling tot een beroepsbeoefenaar.

Wij wensen u veel plezier met het lezen over de ontwikkeling van onze lessenserie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close